Oosterse Courgette Spaghetti - vegan


 

Vandaag een lekker Oosters diner: Oosterse Courgette Spaghetti 💚

Ik maakte het samen met Janneke op de volgende manier:


Ingrediënten voor 3 personen

- 1 pak Courgette spaghetti á 400 gram
- 500 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 1 pak ketjap tempeh, huismerk Albert Heijn
- 150 gram tougé
- 1 klein blikje maïs
- kruiden: kurkuma, komijn, beetje kerrie, beetje oregano en Oosterse kruiden


Bereiding

- verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze in tweeën
- was de sperziebonen en kook ze in 12 minuten beetgaar
- doe de tempeh in een schaal samen met een scheut water
- maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken
- doe de champignons bij de tempé en roer de kruiden erdoor
- was de tougé
- spoel de maïs in een vergiet
- wok op hoog vuur: het gekruide mengsel met tempeh
- voeg achtereenvolgens de sperziebonen, maïs en tougé toe
- wok de laatste twee minuten de courgette spaghetti mee