Vegan pizza met bodem van Turks brood

 


Vegan pizza met bodem van Turks brood 💚🍕


Janneke is dol op verstoppen. En ik ben dol op pizza. Een ideale combinatie voor dit recept! 😉
Met dit makkelijke recept maak je een lekkere pizza die 100% vegan is. De ingrediënten kan je aanpassen aan wat je lekker vindt en in huis hebt.



Ingrediënten 

- Turks brood als bodem
- spinazie uit een pot
- gepelde tomaten uit blik
- verse tomaten in plakjes
- rode paprika in reepjes
- champignons in plakjes
- een vleesvervanger, ik kies hier voor een champignonburger

- Italiaanse kruiden
- plantaardige geraspte kaas (merk: Violife mozzarella, te koop bij de Albert Heijn)



Bereiding

- verwarm de oven voor op 200 graden
- snijd het Turks brood in de lengte door
- snijd de vleesvervanger, tomaat en paprika in reepjes
- beleg de Turks brood helften met gepelde tomaten
- voeg de ingrediënten en de kruiden toe
- bak de pizza in de oven, ongeveer 20 minuten op 200 graden