
Ik krijg wel eens de vraag of we geen sausje bij ons eten doen.Sinds Aries en ik geen melk gebruiken, zijn we gestopt met de meeste pakjes en zakjes. En daardoor moesten we bewuster op zoek naar smaakmakers. Wij zijn enthousiast geworden over kruiden. Je kunt ze precies aanpassen op het gerecht. En ze zijn ook nog eens gezond. Ze zijn te koop in de supermarkt, maar je kunt ze ook makkelijk kweken. Gewoon in een pot in de vensterbank of in de tuin.
In onze tuin staat een bak met daarin peterselie, bieslook en munt. Wij vinden deze kruiden lekker, maar ze zitten ook bomvol gezonde stoffen en ze hebben gunstige effecten:
Peterselie is rijk aan vitamine K (sterkte botten), B11 of Foliumzuur (goed voor je hart en bloedvaten), C (weerstand) en ijzer.
Bieslook is rijk aan vitamine A (goed voor je huid, slijmvliezen en ogen), B3 (goed voor je concentratie en gemoedstoestand) en C, en het werkt ontstekingsremmend.
Munt is goed voor je darmen, werkt als een hongerstiller, werkt tegen misselijkheid en zou een anti stress werking hebben.
Janneke vindt ze vooral reuze interessant