Wat kan je eten als je als veganist ook glutenvrij wilt eten?
Deze week ontdekte ik dat er een hoop mogelijk is. Zoals dit diner.
Ik maakte het diner op onderstaande manier. En Janneke? Die keek gezellig mee 😻
Ingrediënten voor 3 personen
- 600 gram voorgekookte krieltjes
- 1 pot gemengde bonen
- 500 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 1 vleestomaat
- kruiden: Italiaanse kruiden, oregano, kurkuma en komijn
Bereiding
- was de tomaat en snijd hem in stukjes
- maak de champignons schoon en snijd ze in stukken
- doe de tomaat en champignons in een bakje en roer de kruiden er door heen
- verwijder van de sperziebonen de puntjes, breek ze in tweeën en was ze
- kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar
- giet de gemengde bonen af
- wok op hoog vuur: het tomatenmengsel met de krieltjes
- voeg na enkele minuten de bonen toe
- roer de gekookte sperziebonen door de wok
- voeg eventueel nog wat kruiden toe