Pizza uit een pan, kan dat?



Pizza uit een pan, kan dat? 🍕
Daar waren wij erg benieuwd naar. 
Thuis hebben we namelijk een oven die zo hoog staat, dat ik er met een trappetje naar moet klimmen. Mijn evenwicht is niet ideaal. En na mijn zoveelste valpartij had ik zoiets van: ik stop met de oven. Maar ja, pizza is zo lekker ...
En daarom namen we vandaag de proef op de som met deze vegan pizza van Dokter Oetker (gekocht bij de Albert Heijn).


Online had ik de volgende tips gevonden:

- doe onderin de pan een vel bakpapier of wat olie
- zet het vuur de eerste minuten hoog en daarna laag
- bak met een deksel op de pan
- de pizza is klaar zodra de toppings beginnen te smelten.


Ik bakte de pizza in onze hapjespan met een diameter van 28 centimeter. Op de bodem heb ik een vel bakpapier gelegd, en de uitstekende delen weggeknipt. Toen de toppings na ongeveer 30 minuten smolten heb ik de pizza geserveerd. En ... ik vond hem super lekker!
De pizza was aan alle kanten even warm, de toppings waren lekker zacht terwijl de bodem knapperig was. Knapperiger dan uit de oven. Voor mij is dit zeker voor herhaling vatbaar! 😋