Sinds deze zomer (2021) is de markt een plantaardige vleesvervanger rijker: de plantaardige kipfilet van Vivera. Wij hebben hem geprobeerd. En delen hierbij een review.
Deze plantaardige kipfilet van Vivera is de eerste kipvervanger aan één stuk. Hij heeft geen paneerlaag en alle smaak moet uit het product zelf komen. De kipfilet is de opvolger van de plantaardige steak die Vivera in 2018 uitbracht. De lat voor deze vleesvervanger lag dus hoog.
Hij is verkrijgbaar bij onder meer de COOP, de Albert Heijn, de Plus en Dirk van den Broek.
Een stuk van deze kipvervanger weegt 90 gram. Hij bestaat voor een groot deel uit soja- en tarwe-eiwitten (9 gram). Veel voedingsvezels (8,6 gram). En er is extra ijzer en vitamine B12 aan toegevoegd. Daarnaast zijn er weinig koolhydraten (1,8 gram). Dit is dus een gezonde vleesvervanger die in een koolhydraatarm dieet past.
De bereiding is eenvoudig. In een pan bak je hem in 5 minuten om en om. In de airfryer bereid je hem in 6 minuten op 200 graden.
Wij zijn positief verrast door deze vleesvervanger. Hij is zacht en mals van vorm, heeft een vleesachtige structuur en de smaak is neutraal en erg lekker. Door de neutrale smaak kan je hem op vele manieren gebruiken. Wij aten hem met gestoomde aardappelen, rauwkost en vegan pesto. Maar met satésaus of kerriekruiden kan je hier iets totaal anders mee maken.
De Vivera kipfilet zal hier vaker op tafel gaan komen en we kunnen hem van harte
aanbevelen!
