Bietjes, risotto en vegan rookworst

 


Op deze prachtige herfstdag 🍂☀️ kijk ik al uit naar de recepten in het komende seizoen.

Vandaag alvast een voorproefje met deze lekkere winterse maaltijd. Hij staat binnen 20 minuten op tafel. En wij hebben genoten. Zowel van de maaltijd, als van het bereiden samen met Janneke 🐱 en Sofie 🐱

Hieronder vind je de ingrediënten en bereiding. Mocht je het ook gaan proberen dan wensen we je veel plezier 💛


Ingrediënten 


- bietjes: voorgekookt

- vegan worst: wij kiezen hier voor de Roockworst van de vegetarische slager
- risotto
- kruiden naar smaak: wij gebruiken hier Italiaanse kruiden, oregano, kurkuma, komijn en kerrie


Bereiding 


- vul een pan met water en de kruiden, en breng die aan de kook

- snijd de bietjes in stukjes
- snijd de worst in stukjes
- zodra het water kookt: voeg dan de risotto toe
- laat het water al roerend inkoken
- verwarm de bietjes in een pan of magnetron, voor ongeveer 8 minuten
- als het water met de risotto bijna is ingekookt, voeg dan de worst toe

Je kunt de bietjes los van de risotto serveren of door elkaar roeren.
Lekker met wat mosterd en/of plantaardige mayonaise (bv Mayolijn van Remia).