Smakelijke chili - vegan en glutenvrij



Houd je van gekruid eten dat niet té pittig is? Dan is dit vast een lekkere maaltijd voor jou.
Ik maakte hem met Janneke, op de onderstaande manier. Je kunt hem natuurlijk aanpassen aan wat je lekker vindt en in huis hebt.


Ingrediënten voor 3 ruime porties

- 1 pak notenrijst á 275 gram
- 1 pak vegan shoarma
- 3 tomaten
- 1 bosje lente uitjes
- 1 pot zwarte bonen
- 1 pot linzen


Bereiding

- kook de rijst in 8 minuten en laat het even na-garen
- was en snijd de tomaten
- was en snijd de lente uitjes; je kunt de hele ui gebruiken
- spoel de bonen en linzen in een vergiet
- wok een scheut water op hoog vuur
- voeg aan de wok de tomaten en lente uitjes toe
- voeg aan de wok de vegan shoarma toe
- zet het vuur laag en voeg de bonen, linzen en gekookte rijst toe
- roer de ingrediënten door elkaar en laat het nog even op het vuur staan