Maken jullie wel eens vegan Kipkerrie salade? 

Ik vind het erg lekker voor op een toastje, bij een rijstmaaltijd of op de boterham. En ik heb het op verschillende manieren geprobeerd: Met en zonder appel, met en zonder ui en met verschillende soorten kruiden 

Hieronder mijn favoriete versie. Ik vind dit kipkerrie recept erg lekker en je maakt hem zonder al teveel moeite. Mochten jullie hem ook gaan proberen, dan wens ik jullie veel plezier en smakelijk eten 

Ingrediënten
- 1 pakje plantaardige kipstukjes; ik kies hier voor de kipstukjes van het merk Vivera
- 1 klein blikje ananasschijven
- 2 el plantaardige mayonaise; Mayolijn van het merk Remia past hier goed bij
- kerrie
- kurkuma
- bieslook
Bereiding
- giet het ananassap uit het blikje in een hapjespan
- snijd de ananasschijven in kleine stukjes
- snijd de kipstukjes wat kleiner
- zet de hapjespan op hoog vuur en voeg de kipstukjes toe
- strooi royaal kerriepoeder en een beetje kurkuma over de kipstukjes
- roer de ananasstukjes in de pan en zet het vuur laag
- doe in een schaal 2 eetlepels mayonaise
- snipper de bieslook over de mayonaise
- strooi kerriepoeder over de mayonaise
- als het kip-ananas mengsel een beetje is ingekookt, roer het dan in de schaal met mayonaise