Review: Veggie koken met Sonja Bakker

 



Wat leuk! Het nieuwste boek van Sonja Bakker is vegetarisch 💚
In deze review deel ik iets over de boeken van Sonja Bakker, het Veggie boek en mijn mening.



DE BOEKEN VAN SONJA BAKKER

Sonja Bakker schrijft boeken waarmee ze mensen helpt om af te vallen. Haar eerste boek kwam uit in 2005, en sindsdien zijn er miljoenen boeken verkocht.
In elk boek vind je weekmenu's met per dag drie hoofdmaaltijden en twee á drie tussendoortjes. Staat er iets bij wat je niet lust? Met de wissellijst kan je daarvoor een alternatief vinden. Alternatieven voor twee boterhammen zijn bijvoorbeeld een bananenpannenkoek, een pistolet of twee volkoren crackers. 
De methode van Sonja Bakker kent geen verboden producten. Variatie wordt juist aangeraden voor je gezondheid en bij het afvallen. En kan je wat steun gebruiken? Daarvoor is er op Facebook een speciale groep: de SonjaBakkerMaatjes.


HET VEGGIE BOEK

Deze maand (december 2021) is het eerste vegetarische boek van Sonja Bakker uitgekomen: Veggie koken met Sonja. Net als in de andere boeken staan er in dit boek weekmenu's en recepten. In tegenstelling tot eerdere boeken zijn alle recepten vegetarisch. De motivatie hiervoor wordt in het begin van het boek duidelijk gemaakt. Vegetarisch eten is in deze periode niet alleen Hip en Trendy, het is ook nog eens goed voor het milieu en jezelf. Letterlijk staat er dit:
"Wanneer je vegetarisch gaat eten zorg je niet alleen voor minder dierenleed, het leidt ook tot minder milieuvervuiling en minder broeikasgassen. Daarnaast heeft het een goed effect op jezelf, want wanneer je minder bewerkt vlees eet, neemt het risico op darmkanker, hart- en vaatziekten en diabetes af".


MIJN MENING

Ik ben heel enthousiast over dit boek. Het laat zien hoe lekker je kunt eten zonder vlees en zonder vis. Sonja Bakker heeft een groot bereik. En ik ben ervan overtuigd dat het veel mensen zal helpen om minder bij te dragen aan dierenleed.
Het boek is vegetarisch en niet helemaal vrij van dierlijke ingrediënten. Zo staat er regelmatig melk en honing op het menu. Voor die dierlijke producten zijn er plantaardige alternatieven (havermelk en sojamelk voor dierlijke melk, stroop en agavesiroop voor honing). Daarom vind ik dit boek ook passen bij een plantaardige levensstijl.