Vegan ovenschotel zuurkool


Ben je op zoek naar een winters diner, dat wel plantaardig, maar niet moeilijk of duur is?
Dan kunnen we je deze ovenschotel zuurkool van harte aanbevelen.
Hieronder het recept van stap tot stap.
Mocht je het gaan proberen? Dan wensen we je smakelijk eten en veel plezier 💛


Ingrediënten voor 2 personen 

- 1 pakje zuurkool naar keuze: wij kiezen voor naturel
- 2 vleesvervangers naar keuze: bv de Roockworst van de Vegetarische slager
- vastkokende aardappelen, hoeveelheid naar smaak
- kruiden naar smaak: wij vinden komijn, kurkuma, kerrie en rozemarijn hier lekker bij


Bereiding 

- was de aardappelen, verwijder de lelijke plekjes en snijd ze in plakken
- doe de aardappelen in een magnetronschaal met een klein laagje water
- stoom de aardappelen in de magnetron: 7 minuten op vol vermogen
- verwarm de oven voor op 200 graden
- laat de zuurkool uitlekken in een vergiet
- snijd de vleesvervanger in plakjes en roer die door de zuurkool
- doe het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en roer de kruiden erdoor
- leg de gestoomde aardappelschijfjes over het mengsel en bestrooi met wat kruiden
- bak de ovenschotel in de oven: 30 minuten op 200 graden


Lekker met wat ketchup, mosterd en/of plantaardige mayonaise (bv Remia van Mayolijn)