Vanavond ben ik pas rond 19:00 uur thuis. Hoe handig is het dan als er al een maaltijd klaar staat die je alleen nog maar hoeft op te warmen!
Ik vind een ovenschotel ideaal om van te voren voor te bereiden; 'preppen'. En vanwege het frisse weer kies ik vandaag voor zuurkool.
Hierbij een lekker recept dat ik samen met Janneke voorbereidde. Mochten jullie het ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pakje zuurkool naturel
- 1 pakje plantaardige kipstukjes, bijvoorbeeld die van Vivera
- vastkokende aardappelen, hoeveelheid naar smaak
- kruiden: komijn, kurkuma, kerrie en rozemarijn
Bereiding
- was de aardappelen, verwijder de lelijke plekjes en snijd ze in plakken
- doe de aardappelen in een magnetronschaal met een laagje water
- stoom de aardappelen in de magnetron: 7 minuten op vol vermogen
- laat de zuurkool uitlekken in een vergiet
- roer de plantaardige kipstukjes door de zuurkool
- doe het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en roer de komijn, kurkuma en kerrie erdoor
- dek het mengsel af met de gestoomde aardappelschijfjes
- strooi kerrie en rozemarijn over de aardappelschijfjes
Bewaren: Laat de ovenschotel afkoelen, dek het af met wat aluminiumfolie en bewaar het in de koelkast.
Bereiden: Verwarm de ovenschotel in een voorverwarmde oven, 30 minuten op 200 graden.
Lekker met wat ketchup, mosterd en/of plantaardige mayonaise (bv Remia van Mayolijn).