De markt is weer een vleesvervanger rijker; het Gehacktmanschap van de Vegetarische slager. Dit is een plantaardig gehakt dat je op allerlei manieren kunt bereiden. Wij waren heel benieuwd, hoog tijd dus voor een review! 

Je vindt het Gehacktmanschap bij onder meer Albert Heijn, Jumbo, COOP en Dirk van den Broek.
Deze vleesvervanger wordt verkocht als 1 stuk van 200 gram, dat voldoende is voor 2 personen.
De basis is soja. Dat is verrijkt met vitamine B12 en ijzer, en het is rijk aan eiwitten. Naast dat het Gehacktmanschap vrij is van dierlijke ingrediënten, is het ook vrij van pinda's en noten.
Op de verpakking staat hoe je deze vleesvervanger allemaal kunt bereiden; geruld, als een burger, als één of meerdere gehaktballen en gewoon aan één stuk. Volgens de verpakking kan je het naar smaak kruiden; als tip wordt er peper genoemd.
Op de verpakking staat hoe je deze vleesvervanger allemaal kunt bereiden; geruld, als een burger, als één of meerdere gehaktballen en gewoon aan één stuk. Volgens de verpakking kan je het naar smaak kruiden; als tip wordt er peper genoemd.
Om het Gehacktmanschap goed te kunnen proeven, hebben we het de eerste keer zo naturel mogelijk gehouden. We hebben het niet gekruid, en in twee delen in de koekenpan gebakken.
Wij zijn allebei enthousiast over deze vleesvervanger.
Als eerste de smaak; die is lekker kruidig en voor ons hoef je er geen extra kruiden aan toe te voegen.
Als tweede de vorm; die is lekker mals, heeft een stevige bite en een vleesachtige structuur.
Als tweede de vorm; die is lekker mals, heeft een stevige bite en een vleesachtige structuur.
Het gehacktmanschap is in onze ogen weer iets heel anders dan de vleesvervangers die we tot nu toe kenden. Hij gaat hier zeker vaker op tafel komen. En we kunnen hem van harte
aanbevelen.
