Snelle groentepasta voor Koningsdag - vegan

 

Vandaag is het Koningsdag. Hebben jullie daar leuke herinneringen aan? 👑
Als kind speelde ik bugel in de fanfare 🎺  En ik vond het leuk om op te treden bij scholen en bejaardenhuizen. In mijn herinnering speelden we de héle dag Oud Hollandse liedjes en het Wilhelmus.
Op een dag vol activiteiten kan je wel een lekker recept gebruiken dat gezond is en snel op tafel staat. Daarom delen we vandaag deze groentepasta, die speciaal voor Koningsdag een oranje kleur heeft 🧡


Ingrediënten voor 2 personen

- 160 gram groentepasta van rode linzen
- 400 gram sperziebonen
- 1 grote vleestomaat
- 1 pakje plantaardige kipstukjes; ik kies hier voor de kipstukjes van Vivera
- kruiden: oregano, kurkuma, komijn en kerrie


Bereiding

- snijd de puntjes van de sperziebonen, breek ze in tweeën en was ze
- kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar
- bereid de groentepasta volgens de verpakking; linzenpasta van Albert Heijn moet 6 minuten koken
- was en snijd de tomaat
- zet een hapjespan op hoog vuur en voeg de kipstukjes toe
- roer de tomaten en de kruiden door de kipstukjes, en zet het vuur na 5 minuten laag
- roer de gekookte sperziebonen en groentepasta nog een paar minuten mee in de hapjespan