Preppen: bonen en bietjes



Preppen betekent een maaltijd bereiden om hem later op te eten. En ik vind dat ideaal. Ik kook graag .. maar niet als ik haast heb. Preppen doe je op een moment dat het voor jou uitkomt. Zodat je je later niet hoeft te haasten om lekker te kunnen eten.

Vandaag een plantaardig recept dat glutenvrij is, en ideaal is om mee te preppen. Hieronder de bereiding en de ingrediënten. Mocht je dit recept ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten  😋


Ingrediënten voor 3 personen

- 180 tot 200 gram pandanrijst
- 500 gram voorgekookte bietjes
- 1 pot zwarte bonen
- 1 pot limabonen
- kruiden: kurkuma, komijn en kerrie


Bereiding

- kook de rijst in 9 minuten en laat het even na-garen
- spoel de bonen in een vergiet
- snijd de bietjes in stukjes en doe ze bij de bonen in het vergiet
- je hoeft de bonen en bietjes niet te koken
- doe in een schaal de kruiden
- roer de gekookte rijst door de kruiden
- roer de bonen en bietjes door de rijst

- verdeel de maaltijd over 3 afsluitbare bakje
- zet op de deksel van de bakjes de datum en inhoud van het bakje
- de maaltijd is in de koelkast nog 3 dagen houdbaar
- de maaltijd is in de vriezer nog 3 maanden houdbaar