Zomers recept - Bietensalade


Als het lang warm weer is, nemen jullie dan de tijd om zelf te koken? ☀️😎

Ik probeer - als ik kan en tijd heb - om zoveel mogelijk van de maaltijd al voor te bereiden als het nog niet zo warm is. 
Een recept waarmee dat prima kan is bietensalade. Dit recept vind je hieronder. De ingrediënten kan je uiteraard aanpassen door wat je in huis hebt en/of lekker vindt 💚


Ingrediënten voor 2 personen 

- 1 pakje bietjes
- 1 blok tofu naturel
- aardappelen naar smaak
- augurken
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie en sesamzaadjes
- verse kruiden: tuinkers en munt
- wat kleine nootjes en zaden
- wat azijn


Bereiding 

- was de aardappelen, verwijder de lelijke stukjes en snijd ze in blokjes
- stoom de aardappelen in de schil, in een magnetron: 8 minuten op vol vermogen
- laat de tofu uitlekken en dep hem droog met wat keukenpapier
- snijd de tofu in blokjes en kruid het met: kurkuma, komijn, kerrie en sesamzaadjes
- bak de tofu in een voorverwarmde oven: 15 minuten op 200 graden
- snijd de bietjes en augurk in stukjes
- giet de gestoomde aardappelen af en doe ze in een kom
- voeg de bietjes en augurk toe aan de kom
- voeg vervolgens toe: wat azijn, kleine nootjes en zaden, kerrie, tuinkers en munt
- voeg de tofu na bereiding toe aan de kom
- bewaar de kom in de koelkast tot je het gaat eten


TIP: Vind je deze bereiding van de tofu teveel werk? Je kunt ook kiezen voor kant en klare tofu, of plantaardig gehakt. Even om en om in de pan bakken, en het kan in de salade.