Wist je dat aan steeds meer producten gluten worden toegevoegd?
Gluten zijn een natuurlijk product waarmee je onder meer koek, cake en soep op een goedkope manier kunt verstevigen. Ideaal voor de voedingsmiddelenindustrie. Maar niet zo ideaal voor ons. Want steeds meer mensen raken intolerant voor gluten. Gelukkig zijn een hoop producten van nature glutenvrij.
Gluten zijn een natuurlijk product waarmee je onder meer koek, cake en soep op een goedkope manier kunt verstevigen. Ideaal voor de voedingsmiddelenindustrie. Maar niet zo ideaal voor ons. Want steeds meer mensen raken intolerant voor gluten. Gelukkig zijn een hoop producten van nature glutenvrij.
Het recept in deze blog is niet alleen glutenvrij maar ook plantaardig. Ik maakte het samen met onze lieve koksmaatjes Janneke
, Sofie
en Zusje 



Je kunt de ingrediënten natuurlijk aanpassen aan wat je in huis hebt en lekker vindt. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 

Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak groenterijst
- 1 pak blokjes tempeh ketjap; huismerk Albert Heijn
- 1 pot gemengde bonen
- 1 vleestomaat
- 1 broccoli
- kruiden; kurkuma, komijn, kerrie, Italiaanse kruiden
- voor de salade; gemengde sla, kiemgroenten, walnoten en mosterd dille dressing; merk Hela
- kruiden; kurkuma, komijn, kerrie, Italiaanse kruiden
- voor de salade; gemengde sla, kiemgroenten, walnoten en mosterd dille dressing; merk Hela
Bereiding
- doe de tempeh in een schaal met een scheut water
- was en snijd de tomaat, en voeg het aan de tempeh toe
- roer de kruiden door het tempeh-mengsel en laat het even intrekken
- was en snijd de broccoli en kook hem in 5 minuten gaar
- kook de rijst volgens de verpakking
- doe in een saladeschaal een scheut mosterd-dille dressing met een scheut water
- was de sla en kiemgroenten en doe ze in de schaal
- hak de walnoten fijn en schep ze door de salade
- doe in een saladeschaal een scheut mosterd-dille dressing met een scheut water
- was de sla en kiemgroenten en doe ze in de schaal
- hak de walnoten fijn en schep ze door de salade
- wok het tempeh-mengsel op hoog vuur in een hapjespan of wok
- spoel de bonen in een zeef of vergiet, en roer ze mee in de pan
- spoel de bonen in een zeef of vergiet, en roer ze mee in de pan
- roer tot slot de gare broccoli mee in de pan
Lekker met wat ketchup en/of curry saus 
