Wist je dat dat we van nature aangetrokken worden door voedsel dat zoet en vet is?
En dat je groenten niet automatisch lekker vindt?
De oorzaak hiervoor vinden we in de oertijd. In de oertijd waren we niet zeker van meerdere maaltijden per dag; er waren geen supermarkten of eettentjes voor handen. En er was regelmatig schaarste. Daarom was het voor ons lichaam belangrijk dat het eten dát beschikbaar was, ons veel energie gaf; zoet en vet dus. Producten die giftig zijn hebben vaak een wat bittere smaak. Om onszelf te beschermen staat die smaak niet hoog in onze natuurlijke favorietenlijst. Dat verklaart waarom jonge kinderen zo makkelijk mee eten met banaan en friet. En het vaak zo lastig vinden om groenten te eten


Vandaag een recept dat bomvol groenten en gezonde voedingsstoffen zit. Én een zoetige smaak heeft. Hopelijk helpt dit zelfs de grootste anti-fan van groeten aan een lekker en gezond diner 

Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak groentepasta: wij kiezen hier voor de linzenpasta van het huismerk Albert Heijn
- 1 pakje tempeh: kant en klare blokjes tempeh met ketjap, huismerk Albert Heijn
- 250 gram champignons
- 3 trostomaten
- 1 pot zwarte bonen
- 400 gram sperziebonen
- 300 gram worteltjes
- 1 pot tomatenblokjes
- kruiden: kerrie, oregano, kurkuma en komijn
Bereiding
- doe de tempeh in een kom samen met de kruiden en een flinke scheut water
- was en snijd de tomaten in grove stukken
- maak de champignons schoon en halveer ze
- roer de tomaten en champignons in de kom en laat de smaken even intrekken
- was de sperziebonen, verwijder de eindjes en halveer ze
- was de worteltjes en halveer ze
- kook de sperziebonen en worteltjes in 10 minuten beetgaar
- kook de linzenpasta in 6 minuten
- zet een wok of grote hapjespan op hoog vuur
- voeg als eerste de mix van tempeh toe
- voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik en extra kruiden naar smaak toe
- spoel de zwarte bonen uit de pot met ruim water
- voeg de gekookte groenten, linzenpasta en bonen toe aan de mix van tempeh