Budget chili



Merken jullie veel van de prijsstijgingen? Ik merk het vooral aan de boodschappen. Waar ik normaal altijd makkelijk onder de twee euro kon blijven voor een diner, vind ik dat tegenwoordig steeds lastiger. Daarom vandaag weer een recept dat niet alleen diervriendelijk is, maar ook vriendelijk voor je portemonnee
 💚


Janneke heeft enthousiast mee geholpen; van het uitpakken van de boodschappen tot het spelen met de champignons 🤭
Maar toen de droger klaar was, vond Janneke de warme was net iets leuker dan het koken 😹

Hieronder het recept en de ingrediënten met hun prijs. Je kunt deze natuurlijk aanpassen aan je smaak. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 😋


Ingrediënten voor drie maaltijden

- 180 gram zilvervliesrijst; 1 pak gekocht bij de Jumbo voor € 0,98
- 3 tomaten; gekocht bij de Jumbo voor € 1,04
- 250 gram champignons; gekocht bij de Jumbo voor € 1,25
- 1 grote pot bruine bonen; gekocht bij de Jumbo voor € 1,35
- 1 zakje chili con carne maaltijdmix van Knorr; aanbieding bij de Aldi voor € 0,49

Voor deze ingrediënten betaalde ik € 5,11
Ik maakte hier 3 maaltijden van á € 1,70


Bereiding

- doe de maaltijdmix in een grote schaal en roer er 350 ml water door
- was en snijd de tomaten, en voeg ze aan de schaal toe
- maak de champignons schoon, snijd ze in plakken en roer ze in de schaal
- kook de rijst in 8 minuten en laat het even nagaren
- spoel de bruine bonen in een zeef of vergiet
- verwarm het tomatenmengsel in een wok of hapjespan
- roer de rijst mee met het tomatenmengsel
- roer tot slot de bruine bonen mee in de pan