Terwijl de wereld in brand staat en de prijzen de pan uit rijzen, delen we vandaag dit recept. Het is betaalbaar, plantaardig en glutenvrij. De ingrediënten komen uit de gewone supermarkt en het is niet moeilijk om dit te maken 

Ik maakte deze maaltijd met onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie op onderstaande manier.
Je zult zien dat de ingrediënten uit verschillende supermarkten komen. Ik ben me ervan bewust dat dat extra tijd vraagt. Maar voor mij betaalt die tijd zich echt uit in besparing. Je kunt de ingrediënten natuurlijk aanpassen aan jouw voorkeur 

Mocht je dit ook gaan maken, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 



Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak tofu naturel, gekocht bij de Albert Heijn (huismerk) voor € 1.27
- 500 gram sperziebonen, gekocht bij de Jumbo voor € 1,59
- 500 gram waspeen, gekocht bij Dirk van den Broek (aanbieding) voor € 0,49
- 250 gram champignons, gekocht bij Dirk van den Broek voor € 1,09
- 2 grote trostomaten, gekocht bij Dirk van den Broek voor € 0,69
- 1 pak groenterijst (Bonduelle), gekocht bij Dirk van den Broek (aanbieding) voor € 0,49
Gebruikte kruiden: Italiaanse kruiden, oregano, kurkuma, komijn, kerrie en sesamzaadjes.
Deze had ik al thuis en reken ik niet mee in de totaalprijs.
De ingrediënten kostten in totaal € 5,62
Hiervoor maakte ik 4 maaltijden á € 1,40 per maaltijd
Bereiding
- verwarm de oven voor op 200 graden
- haal de tofu uit de verpakking, en laat hem uitlekken in een vergiet
- dep de tofu droog met keukenpapier of een keukendoek
- snijd de tofu in blokjes en doe ze in een bakje dat je kunt afsluiten
- strooi over de tofu kruiden naar smaak; sesamzaadjes zorgen voor een knapperig effect
- doe de deksel op het bakje en schud de kruiden door de tofu
- leg een bakpapier op een bakplaat, en doe daar de tofublokjes op
- bak de tofublokjes in de oven in ongeveer 20 minuten
- was de sperziebonen, verwijder de puntjes en halveer ze
- was de waspeen, verwijder indien nodig de puntjes en snijd ze in stukjes
- kook de sperziebonen en stukjes waspeen in 10 minuten, en laat ze even staan
- kook de groenterijst in 10 minuten en laat het even staan
- was de tomaten en snijd ze in grove stukken
- maak de champignons schoon en snijd ze in 2 á 4 stukken
- wok de champignons in een wok of hapjespan op hoog vuur
- roer de gekookte groenten mee in de wok
- voeg de gekookte rijst toe aan de wok
- roer tot slot de gebakken tofu door het mengsel