Wil je minder vlees eten en ben je op zoek naar een lekkere, gezonde vleesvervanger die betaalbaar is? Denk dan eens aan tofu

Tofu (ook wel tahoe genoemd) is een product op basis van sojamelk. De bereiding lijkt op die van kaas; aan warme sojamelk wordt stremsel toegevoegd waardoor het begint te klonteren. Die klontjes worden samengeperst. En het eindproduct hiervan is tofu.
Tofu is rijk aan plantaardige eiwitten, ijzer en calcium. Het bevat weinig calorieën. En tofu is vrij van: dierlijke eiwitten, gluten en cholesterol.
Tofu wordt in bijna elke supermarkt verkocht.
Tofu wordt in bijna elke supermarkt verkocht.
Tofu heeft niet echt een smaak. En daardoor kan je het met kruiden en/of marinade zo aanpassen aan wat jij lekker vindt en waar je het bij wilt eten. Bv in een stamppot of salade.
Mijn favoriete toevoeging aan tofu zijn sesamzaadjes; daarmee creëer je een knapperige buitenkant maar blijft de binnenkant lekker zacht.
Hieronder het basisrecept dat wij altijd gebruiken bij het bereiden van tofu. Mocht je het ook gaan proberen? Dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 

Ingrediënten
- 1 blok tofu naturel
- sesamzaadjes
- kruiden naar smaak, bijvoorbeeld: Italiaanse kruiden, oregano, kurkuma, komijn en kerrie
Bereiding
- verwarm de oven voor op 200 graden
- haal de tofu uit de verpakking, en laat hem uitlekken in een vergiet
- dep de tofu droog met keukenpapier of een keukendoek
- snijd de tofu in blokjes en doe ze in een bakje dat je kunt afsluiten
- strooi over de tofu kruiden naar smaak; sesamzaadjes zorgen voor een knapperig effect
- doe de deksel op het bakje en schud de kruiden door de tofu
- leg een bakpapier op een bakplaat, en doe daar de tofublokjes op
- bak de tofublokjes in de oven in ongeveer 20 minuten