Budgetrecept: Bonenmaaltijd - vegan

 



Plantaardig koken. Is dat niet erg duur? En ben je daar niet heel lang mee bezig?
Die vragen krijg ik regelmatig als ik vertel dat ik vegan ben. En ik beantwoord ze altijd met "nee". Er zijn vegan producten die duur zijn. Zoals kant en klare maaltijdvervangers, bepaalde vleesvervangers en kaasvervangers. Maar met gewone producten uit de gewone supermarkt kan je de lekkerste en gezondste maaltijden op tafel zetten.
Als voorbeeld vandaag dit budgetrecept: Bonenmaaltijd.

De ingrediënten voor deze maaltijd haalde ik bij de Jumbo, maar elke supermarkt heeft ze in hun aanbod. Deze maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel en kost per persoon € 1,54. Ik maakte hem terwijl Janneke van de warmte genoot; eerst in de zon en later op de warme klep van de vaatwasser.

NB: Op de foto rechts onder zie je de maaltijd verdeeld over drie bakjes. We gingen hem namelijk niet gelijk eten, maar als drie porties invriezen ('preppen').


Ingrediënten voor 3 personen

- 2 grote tomaten: € 0,84
- volkoren pasta: huismerk Jumbo € 0,99
- 1 broccoli van 500 gram: € 1,13
- 1 pot limabonen: huismerk Jumbo € 1,08
- 1 pot kidneybonen: huismerk Jumbo € 0,59
- kruiden: Italiaanse kruiden, oregano, komijn, kurkuma en kerrie

Totaalprijs: € 4,63
We maakten daar 3 maaltijden van á € 1,54 per maaltijd


Bereiding

- was en snijd de broccoli, en kook hem in in 5 minuten beetgaar
- kook de pasta in 8 minuten al dente
- was en snijd de tomaten
- spoel de limabonen en kidneybonen in een zeef
- doe de bonen en tomaten in een hapjespan of wok
- voeg de kruiden en een flinke scheut water toe
- verwarm het mengsel in een paar minuten
- roer de broccoli en pasta door het mengsel