Ovenschotel zuurkool met tempeh - vegan en glutenvrij




Eten jullie wel eens tempeh?

Tempeh is een gezonde, betaalbare vleesvervanger die gemaakt wordt van sojabonen. Oorspronkelijk komt tempeh uit Indonesië. En je kunt het in bijna elke supermarkt vinden. Tempeh zit vol eiwitten en is glutenvrij. De Albert Heijn verkoopt tempeh die al kant en klaar is; in blokjes en gemarineerd met ketjap. Ideaal voor al je weinig tijd hebt, maar toch lekker en gezond wilt eten 🌱

Tempeh is een ideaal ingrediënt voor in een ovenschotel, bijvoorbeeld deze Ovenschotel zuurkool die ik samen met Janneke maakte. Mocht je deze maaltijd ook gaan maken, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 👩🏼‍🍳


Ingrediënten voor 2 personen

- 1 pakje zuurkool naturel
- 1 pakje tempeh ketjap; huismerk Albert Heijn
- 1 pakje voorgekookte aardappelschijfjes 
- kruiden: kerrie, rozemarijn, kurkuma en komijn 
- plantaardige strooikaas


Bereiding

- verwarm de oven voor op 200 graden
- laat de zuurkool uitlekken in een vergiet
- doe de zuurkool in een ovenschaal
- roer de tempeh blokjes door de zuurkool, met de kruiden kerrie, kurkuma en komijn
- leg de aardappelschijfjes over het zuurkoolmengsel
- bestrooi de aardappelschijfjes met plantaardige strooikaas, kerrie en rozemarijn
- bak de ovenschotel in de oven; 30 minuten op 200 graden


Lekker met wat plantaardige mayonaise en/of mosterd 😋