Tofu met krieltjes en groenten - vegan en glutenvrij


 

Eten jullie weleens tofu? Ik vind het een ideale vleesvervanger; je kunt het op allerlei manieren kruiden zodat het bij elke maaltijd past 👩🏼‍🍳
Vandaag een lekker gezond recept van tofukrieltjes en verschillende groenten. Deze maaltijd is plantbased en glutenvrij 💚


Ingrediënten voor 4 personen

- 1 groot pak tofu naturel, wij gebruiken een pak van 550 gram
- 1 pot doperwten
- 900 gram voorgekookte krieltjes
- 300 gram worteltjes
- 450 gram sperziebonen
- kruiden naar smaak, wij kiezen hier voor: kurkuma, komijn, sesamzaadjes, oregano en kerrie


Bereiding

Krieltjes
- bak de krieltjes in een oven (30 minuten op 200 graden) of airfryer (18 minuten op 180 graden)

Tofu
- verwarm de oven voor op 200 graden
- haal de tofu uit de verpakking, en laat hem uitlekken in een vergiet
- dep de tofu droog met keukenpapier of een keukendoek
- snijd de tofu in blokjes en doe ze in een bakje dat je kunt afsluiten
- strooi de kruiden over de tofukurkuma, komijn, sesamzaadjes, oregano en kerrie
- doe de deksel op het bakje en schud de kruiden door de tofu
- leg een bakpapier op een bakplaat, en doe daar de tofublokjes op
- bak de tofublokjes in de oven in ongeveer 20 minuten

Groenten
- vul een grote pan met een laagje water
- snijd de worteltjes in stukjes, was ze en doe ze in de pan
- verwijder bij de sperziebonen de uiteinden, breek ze doormidden en was ze
- voeg de sperziebonen toe aan de pan
- kook de groenten in 10 minuten
- spoel de doperwten met water en kook het de laatste minuten mee met de andere groenten


💚 Serveer de ingrediënten los van elkaar

💚 Lekker met wat plantaardige mayonaise, ketchup en/of mosterd