- Link ophalen
- X
- Andere apps
Eten jullie weleens tofu? Ik vind het een ideale vleesvervanger; je kunt het op allerlei manieren kruiden zodat het bij elke maaltijd past 

Vandaag een lekker gezond recept van tofu, krieltjes en verschillende groenten. Deze maaltijd is plantbased en glutenvrij 

Ingrediënten voor 4 personen
- 1 groot pak tofu naturel, wij gebruiken een pak van 550 gram
- 1 pot doperwten
- 900 gram voorgekookte krieltjes
- 300 gram worteltjes
- 450 gram sperziebonen
- kruiden naar smaak, wij kiezen hier voor: kurkuma, komijn, sesamzaadjes, oregano en kerrie
Bereiding
Krieltjes
- bak de krieltjes in een oven (30 minuten op 200 graden) of airfryer (18 minuten op 180 graden)
Tofu
- verwarm de oven voor op 200 graden
- haal de tofu uit de verpakking, en laat hem uitlekken in een vergiet
- dep de tofu droog met keukenpapier of een keukendoek
- snijd de tofu in blokjes en doe ze in een bakje dat je kunt afsluiten
- strooi de kruiden over de tofu: kurkuma, komijn, sesamzaadjes, oregano en kerrie
- doe de deksel op het bakje en schud de kruiden door de tofu
- leg een bakpapier op een bakplaat, en doe daar de tofublokjes op
- bak de tofublokjes in de oven in ongeveer 20 minuten
Groenten- vul een grote pan met een laagje water
- snijd de worteltjes in stukjes, was ze en doe ze in de pan
- verwijder bij de sperziebonen de uiteinden, breek ze doormidden en was ze
- voeg de sperziebonen toe aan de pan
- kook de groenten in 10 minuten
- spoel de doperwten met water en kook het de laatste minuten mee met de andere groenten

