Marineren - vegan kipstukjes met rozemarijn


 

Wist je dat je vleesvervangers kunt marineren? Je creëert hiermee de lekkerste smaken die bij je favoriete recept passen.
Ik marineer regelmatig tofu en tempeh. Maar vandaag maak ik samen met Janneke een lekker recept met de vegan kipstukjes van het merk Vivera. Deze maaltijd is helemaal plantaardig
 💚 

Het recept vind je hieronder. Mocht je dit ook gaan maken, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 😋


Ingrediënten voor 2 personen

- 1 pakje vegan kipstukjes, merk Vivera
- 400 gram voorgekookte krieltjes
- 400 gram sperziebonen
- kruiden: rozemarijn, kerrie, kurkuma en komijn


Bereiding

Vegan kipstukjes marineren 🌿

- gebruik je verse rozemarijn? Was dit dan eerst, haal de naalden van de stokjes en knip ze fijn
- vul een kom met een klein laagje water
- doe hierin de kruiden, pas de hoeveelheid aan aan je smaak
- roer door de kruiden de vegan kipstukjes en laat het geheel even intrekken
- bak ze in een hapjespan, op halfhoge stand, in 4 minuten


Krieltjes bakken in hapjespan, airfryer of oven 🥔

- hapjespan: ongeveer 20 minuten omscheppen op halfhoog vuur
- airfryer: 18 minuten bakken op 180 graden, halverwege even de krieltjes schudden
- oven: 25 minuten bakken op 200 graden
 
 
Sperziebonen koken 🥣

- snijd of knip de puntjes van de sperziebonen
- breek de sperziebonen doormidden en was ze
- kook de sperziebonen in 12 tot 16 minuten; hoe langer je ze kookt, hoe zachter ze worden