Bietensalade staat hoog in ons lijstje van favoriete maaltijden. Het is makkelijk om te maken, bietjes zijn het hele jaar verkrijgbaar en de zoete en zure ingrediënten combineren prima. Bovendien kan je het van te voren bereiden ('preppen') zodat je rond etenstijd lekker snel klaar bent 

Hieronder ons recept. Je kunt de ingrediënten aanpassen aan je smaak en aan wat je in huis hebt. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 

Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram voorgekookte bietjes
- 4 á 6 aardappelen
- 2 augurken
- een beetje azijn
- wat walnoten
- kruiden: kurkuma, komijn, rozemarijn en kerrie
- wat tuinkers
- wat plantaardige mayonaise
Bereiding
- was de aardappelen en verwijder de lelijke plekjes; schillen is niet nodig
- snijd de aardappelen in blokjes
- stoom de aardappelen in de magnetron; 8 minuten op vol vermogen
- snijd de bietjes in stukjes
- snijd de augurken in stukjes
- breek de walnoten in stukjes
- was de tuinkers en knip het eventueel wat fijner
- doe alle gesneden ingrediënten in een kom
- voeg de gestoomde aardappelen toe
- voeg een scheutje azijn toe
- voeg de kruiden kurkuma, komijn, rozemarijn en kerrie toe
- voeg een beetje plantaardige mayonaise toe
- roer alle ingrediënten door elkaar
Lekker met een vleesvervanger. Wij kiezen hier voor de plantaardige kipfilet van Vivera 
