Preppen met de airfryer

 



Wist je dat je met de airfryer maaltijden kunt maken om te preppen? Oftewel eerst te maken om later op te eten?
Ik vind dat ideaal. Bijvoorbeeld als je op je werk eet en dan je eigen eten wilt meenemen. Of wanneer je laat thuis bent en weinig tijd (of zin) hebt om te koken.
Een fijn ingrediënt hierbij vind ik voorgekookte krieltjes. Je hoeft daar niet zoveel aan te doen. En wanneer de airfryer aan staat, kan je mooi de overige ingrediënten voorbereiden. 

Dit recept met krieltjes maakte ik samen met onze lieve koksmaatjes Janneke 🐱 en Sofie 🐱 Het is genoeg voor 4 maaltijden. Wij aten daarvan 2 maaltijden en 2 porties bewaren we in de vriezer.

 

Ingrediënten voor 4 maaltijden

- 900 gram voorgekookte minikrieltjes
- 1 pak blokjes tempeh ketjap; huismerk Albert Heijn
- 1 pot kikkererwten 
- 500 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
3 grote tomaten
- kruiden naar smaak; wij gebruiken hier Italiaanse kruiden, oregano, kerrie, kurkuma en komijn


Bereiding

- doe in een schaal een scheut water, en voeg de tempeh blokjes hieraan toe
- was en snijd de tomaten, en doe de stukjes bij de tempeh
- maak de champignons schoon, snijd ze eventueel en doe ze in de schaal
- voeg de kruiden toe aan de schaal, roer alles door elkaar en laat het even intrekken

- verwarm de airfryer voor op 180 graden
- bak de krieltjes zonder olie in 18 minuten, schud de krieltjes halverwege

- kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar
- spoel de kikkererwten in een vergiet of zeef

- bak het tempeh mengsel in een wok of hapjespan op hoog vuur
- roer de sperziebonen mee in de pan
- zet het vuur laag
- roer tot slot de gebakken krieltjes en kikkererwten mee in de pan


Lekker met wat plantaardige mayonaise (bv Mayolijn van Remia), ketchup en/of mosterd 😋