Shakshuka - budget, vegan en glutenvrij


Jongens, ik wil niet klagen. Maar wat zijn de boodschappen duur 💰
Hoog tijd dus voor een betaalbaar recept: Vegan Shakshuka 💚


Shakshuka is een eenpansgerecht uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De basis voor dit gerecht bestaat uit een rode saus van tomaten en verschillende groenten. De saus wordt op smaak gebracht met kruiden en specerijen. En daarin worden eieren gepocheerd. Vaak wordt dit gegeten met brood. Het is oorspronkelijk een ontbijtrecept.

Thuis eten wij plantaardig, en ik eet ook glutenvrij. Daarom heb ik het ei vervangen door falafel; een lekker gekruide vleesvervanger. In plaats van brood heb ik extra grote pot bonen gekocht. Zo behoudt onze Shakshuka de smaak, en wordt hij vegan en glutenvrij 🌱


Ingrediënten voor 2 maaltijden, inclusief hun prijs

- 1 grote pot witte bonen in tomatensaus, huismerk Jumbo € 0,69
- 1 pak falafel, huismerk Jumbo € 1,59
- 1 gele paprika € 0,99
- 2 grote trostomaten € 0,56 
- kruiden: komijn, kurkuma en kerrie
- 1 pakje verse peterselie, huismerk Jumbo € 1,18

Budgettip: zet een plantje peterselie, of andere verse kruiden, in je vensterbank.  

Totaal: € 5,01
Hiervan maakte ik 2 maaltijden á € 2,50


Bereiding

- was de tomaten en snijd ze in grove stukken
- was de paprika en snijd hem in kleine stukjes
- was de peterselie en snijd het in grove delen

- doe in een hapjespan de kruiden, wat tomaten en wat peterselie
- wok de pan op hoog vuur en voeg de paprika toe
- voeg de falafel toe
- zet het vuur lager en roer de witte bonen in tomatensaus door de pan
- roer op het laatst de overige tomaten en peterselie mee in de pan