Gebakken aardappelen uit de oven

 



Heb je een allergie? En/of kies je voor een diervriendelijke levensstijl?
Dan zal je vast wel eens puzzelen met recepten. Want wat kan het soms lastig zijn om een 'gewoon' recept aan te passen. Maar wat is het tegelijk fijn om van het eten geen klachten te krijgen, zoals bijvoorbeeld buikpijn. Daarom deel ik op mijn blog plantaardige recepten met zo min mogelijk allergenen. Je vindt hier dus geen vlees, vis, melk, ei, honing en olie. Zo min mogelijk E-nummers. En meestal geen look-producten zoals knoflook πŸŒ±

Vandaag een basisrecept dat bij ons vaak op tafel staat. En dat ik niet alleen erg lekker, maar ook heel feestelijk vind: Gebakken aardappelen uit de oven πŸŽ‰

NB.
πŸ’š Olie is bij dit recept niet nodig
πŸ’š Aardappelen schillen is bij dit recept niet nodig

 
 
IngrediΓ«nten

aardappelen; zoveel als je lekker vindt
- kruiden; komijn, kurkuma, kerrie en rozemarijn


Bereiding

- verwijder de lelijke plekjes van de aardappelen en was ze
- snijd de aardappelen in plakjes of stukjes, schillen is niet nodig
- doe de aardappelen in een magnetronschaal met een klein laagje water
- kook de aardappelen voor in de magnetron; 7 minuten op vol vermogen
- verwarm de oven voor op 200 graden
- giet de aardappelen af en strooi de kruiden over de aardappelen
- wil je een knapperig korstje? Schud de magnetronschaal dan flink zodat de aardappelen een beetje stuk gaan
- bak de gekruide aardappelen in een voorverwarmde oven; 35 minuten op 200 graden

Lekker met plantaardige mayonaise, mosterd en/of ketchup πŸ˜‹