Ken je de vragen die op de theezakjes van Pickwick staan? Ik vind ze erg leuk en ze vormen voor mij vaak een aanleiding voor een mooi gesprek 

Vandaag stond er op mijn theezakje: Waar ben je dankbaar voor? Terwijl ik het las, was ik aan het koken voor voor later deze week. Ik vind het fijn als het eten al klaar is als ik laat thuis kom. En ik vind het heel gezellig als Janneke en Sofie meedoen met het koken 

Het recept voor de maaltijd die we maakten, vind je in deze blog. Hij is vegan en glutenvrij. Mocht je hem ook gaan maken? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 

Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram voorgekookte krieltjes
- 500 gram waspeen
- 400 gram broccoli
- 250 gram champignons
- 1 pakje tempeh ketjap; huismerk Albert Heijn
- 1 pot gezeefde tomaten
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie en oregano
Bereiding
- doe de gezeefde tomaten in een kom en snijd ze indien gewenst wat kleiner
- voeg aan de kom een scheut water en de tempeh toe
- maak de champignons schoon, snijd ze in grove stukken en roer ze door het mengsel
- roer de kruiden door het mengsel en laat het even intrekken
Krieltjes bakken in de oven
- verwarm de oven voor op 200 graden
- olie en kruiden zijn bij dit recept niet nodig
- bak de krieltjes in de voorverwarmde oven; 35 minuten op 200 graden
Krieltjes bakken in de airfryer
- verwarm de airfryer in 3 minuten voor op 180 graden
- olie en kruiden zijn bij dit recept niet nodig
- bak de krieltjes in de voorverwarmde airfryer; 18 minuten op 200 graden, tussendoor even de bak schudden
- verwijder van de waspeen de uiteinden, snijd ze in plakjes en was ze
- doe de waspeen in een grote pan met ruim water, breng die aan de kook
- zodra het water kookt; zet het vuur laag en laat de waspeen 5 minuten staan
- snijd ondertussen de broccoli; haal de buitenkant van de steel en snijd het binnenste deel mee
- was de broccoli
- voeg de broccoli toe aan de pan zodra die 5 minuten kookt, en laat het geheel nog 5 minuten staan op laag vuur
- doe het mengsel van tomaten, tempeh en champignons in een hapjespan en zet die op hoog vuur
- zet het vuur na 5 minuten laag en voeg de waspeen, broccoli en krieltjes toe
- laat het geheel nog een paar minuten staan om de smaken in elkaar op te nemen