Hebben jullie wel eens poké bowl op?
Dit is een traditioneel gerecht uit Hawaï en spreek je uit als po-key. Poké bowl wordt geserveerd in een kommetje. En van oorsprong bestaat het uit rijst, rauwkost en gemarineerde rauwe vis. Het werd vooral door de vissers gegeten en is de manier om restjes vis op te maken.
Inmiddels is dit poké bowl wereldwijd bekend, en ontstaan er steeds meer versies van deze gezonde en snelle maaltijd. Vandaag delen wij ónze versie; deze is vegan en glutenvrij 



Ingrediënten: de hoeveelheid hangt af van het aantal personen en je trek
- pandanrijst
- radijs
- komkommer
- paprika
- olijven
- peterselie
- plantaardige shoarma; ik kies hier voor de shoarma van het merk Vivera
- hummus; ik kies hier voor de hummus met tomaat, van het huismerk Jumbo
Bereiding
- kook de rijst in 10 minuten, en laat het even nagaren
- wok de shoarma in een koekenpan, 5 minuten op hoog vuur
- was de komkommer en maak er met een dunschiller dunne plakjes van
- was de paprika en snijd hem in reepjes
- verwijder de uiteinden van de radijsjes, was ze en snijd ze in plakjes
- doe alle ingrediënten in een grote kom en schep de hummus er doorheen
- doe de peterselie in een glas, knip het fijn en strooi het over de maaltijd