Deze week waren de plantaardige kipfilets in de aanbieding. En in mijn enthousiasme had ik meer gekocht dan dat we nodig hadden. Ik vind het ideaal om dan alvast te koken en invriezen. Dan staat er altijd iets klaar dat vers is, zonder dat dat veel tijd en afwas vraagt.
Samen met onze lieve koksmaatjes Janneke
en Sofie
maakte ik 5 maaltijden met de plantaardige kipfilet. Het recept vind je hieronder. Je kunt de ingrediënten natuurlijk aanpassen aan wat je lekker vindt en in huis hebt.


Mocht je dit recept ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 



Ingrediënten voor 5 porties
- 2 pakjes plantaardige kipfilet, wij kiezen hier voor het merk Vivera
- 300 gram pandanrijst
- 1 pot chilibonen in chilisaus
- 800 gram snijbonen
- 250 gram champignons
- 1 klein blikje tomatenpuree
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie en oregano
Bereiding
- vul een schaal met een scheut water, tomatenpuree en de kruiden
- snijd de plantaardige kipfilet in stukjes en doe ze in de schaal
- maak de champignons schoon, snijd ze in grote stukken en roer ze door de kipfilet
- breng een pan water aan de kook
- zodra het water kookt: zet de warmtebron af, en laat de rijst 10 minuten in het warme water staan
- doe het mengsel van kipfilet in een wok of hapjespan
- verwarm het mengsel een paar minuten op hoog vuur, zet daarna het vuur laag voor de laatste paar minuten
- verwijder de puntjes van de snijbonen, snijd ze in kleine stukjes en was ze
- kook de snijbonen in 5 minuten
- roer de gekookte snijbonen, de chilibonen en de rijst door het mengsel van kipfilet
- laat alles nog even doorkoken zodat de smaken goed in elkaar trekken
- verdeel de maaltijd over 5 invries-bakjes en noteer op het bakje de inhoud en de datum
- de maaltijden zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast, en 3 maanden houdbaar in de vriezer