Review: Een week mét vleesch





Elk jaar wordt in maart de Nationale week zonder vlees georganiseerd. Een week waarin de stichting 'Week zonder vlees' op verschillende manieren laat zien en proeven, hoe lekker plantaardig eten kan zijn. En tegelijk hoe je hiermee water, CO2 en dierenleed spaart. 

De stichting is in 2018 gestart door Isabel Boerdam, van de foodblog De Hippe Vegetariër. En in 2021 gaf de Vegetarische Slager dit boekje uit, ter gelegenheid van de Nationale week zonder vlees 💚📙


In dit boekje vind je 21 recepten om een week lang te ontbijten, lunchen en dineren. Ik vind het leuke en lekkere recepten. Aan de ene kant zijn ze eenvoudig te bereiden met ingrediënten uit de supermarkt. Aan de andere kant zitten er originele combinaties tussen. Dat maakt het boekje in mijn ogen zowel geschikt voor de beginnende flexitariër als de doorgewinterde veganist. Denk bijvoorbeeld aan een stamppot met rucola en een plantaardige rookworst "roockwworst" en een Engels ontbijt, compleet met vegan spekjes "geroockte speckjes" 💚📙


De teksten zijn van Jet van Nieuwkerk, een gezondheid- en foodjournalist. Zij deelt onder elk recept een praktische tip om het recept nóg lekkerder te maken of om op een makkelijke manier geld uit te sparen. Zoals:
- Bruine bananen? Niet weggooien! Hoe bruiner de banaan, hoe zoeter de pannenkoeken.
- Maak soms eens wat meer eten dan je op die avond op kan. Dat spaart geld en tijd. En als je geen zin hebt in twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten, geef je er een draai aan door andere kruiden of een tomaatje uit de oven toe te voegen 💚📙
 

 
Ben je benieuwd naar dit boek? Je kunt het online bestellen bij onder meer Bol.com. De recepten staan ook online: https://www.devegetarischeslager.nl/nationaleweekmetvleesch.html