Jannekes Kaassoep - vegan en glutenvrij


 

Zou je ook plantaardige kaassoep kunnen maken? 🧀
Die vraag zette ik in Google en ik kreeg een heleboel recepten. Helaas zat in elk recept wel een ingrediënt dat we niet in huis hadden. Aangezien ik die dag de deur niet uit ging, heb ik het geprobeerd met wat we wél in huis hadden. En Sofie en Janneke deden gezellig mee 👩🏼‍🍳

Ik ben enthousiast over het resultaat: De soep smaakt 'kazig' en is romig, ondanks dat je geen room gebruikt. De glutenvrije pasta penne vind ik qua 'bite' een ideale aanvulling op de kaas.
Met deze ingrediënten maak ik 4 grote porties kaassoep. Deze soep is plantaardig en glutenvrij. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 😋


Ingrediënten voor 4 grote porties

- 2 aardappelen
- 1 courgette
- 1 paprika
- plantaardige kaasplakken of strooikaas; ik gebruik hier de plakken van Violife
- verse kruiden: bieslook
- gedroogde kruiden: kerrie
- 60 gram glutenvrije pasta; ik gebruik hier de pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online


TIPS VOORAF:

- vind je de soep te dik worden? Giet er dan wat water door 
- houd je van een goed gevulde soep? Gebruik dan extra pasta 


Bereiding

- was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schillen is niet nodig
- was de bieslook en snijd het fijn
- vul een soeppan met een laagje water, de aardappelen, wat kerrie en 1/3 deel van de bieslook
- breng de pan aan de kook, voeg de pasta toe en laat het dan 10 minuten staan op laag vuur

- was de courgette en snijd deze in kleine blokjes
- was de paprika en snijd deze in kleine blokjes
- als je plantaardige kaasplakken gebruikt, snijd deze in reepjes

- roer de courgette, paprika en de helft van de kaas mee in de pan en laat het nog 5 minuten staan
- voeg na 5 minuten 1/3 deel van de bieslook en de andere helft van de kaas toe
- laat dit nog een paar minuten staan
- serveer de soep met het laatste deel van de bieslook