Maaltijdsalade - vegan en glutenvrij


 


Heb je een allergie? En/of kies je voor een diervriendelijke levensstijl?
Dan zal je vast creatief omgaan met recepten. Want wat kan het puzzelen zijn om een 'gewoon' recept aan te passen. Maar wat is het fijn om van het eten geen klachten te krijgen, zoals bijvoorbeeld buikpijn. Daarom deel ik op mijn blog plantaardige recepten met zo min mogelijk allergenen. Je vindt hier geen vlees, vis, melk, ei, honing en olie. En meestal geen knoflook en ui.

Vandaag een maaltijdsalade zonder dierlijke ingrediënten en zonder gluten. Hij staat in een kwartier op tafel. Zodat je genoeg tijd over houdt voor andere dingen .. zoals Janneke die graag met de boodschappentas speelt 😻
De hoeveelheid van de ingrediënten is afhankelijk van wat je ermee wilt maken; een lunch of diner. En hoeveel trek je hebt.
 

NB. Eén van de ingrediënten van deze salade is rijst. Mocht je allergisch zijn voor rijst, dan is groenterijst een goed alternatief. Groenterijst is glutenvrij en plantaardig 💚


Ingrediënten
- pandanrijst
- komkommer
- tomaat
- paprika
- groene olijven
- veldbonenburger; huismerk Albert Heijn
- vegan pesto; huismerk Jumbo


Bereiding
- breng een pan water aan de kook, doe de rijst in het water en zet de warmtebron uit. Laat dit 10 minuten zo staan
- snijd de burger(s) in stukjes
- snijd de tomaat in stukjes
- doe een scheut water in een koekenpan en wok de stukjes burger met de stukjes tomaat
- was en snijd de paprika, en doe de stukjes in een schaal
- was en snijd de komkommer, en voeg doe toe aan de schaal
- voeg de olijven toe aan de schaal
- giet na 10 minuten de rijst af en doe het in de schaal
- voeg nu de stukjes burger met tomaat toe
- roer tot slot de pesto door de salade