Als kind was ik dol op pasta pesto. En toen ik op kamers ging, heb ik dat vaak gemaakt. Ik vond het ideaal. Je had van die kant-en-klare zakjes waar alleen maar water bij hoefde. Verre van culinair. Maar wel heel handig als je in een grote flat woont met een kleine, gezamenlijke keuken. Bovendien was het vegetarisch

Inmiddels ben ik vegan én eet ik glutenvrij. Hoe fijn om nog steeds pasta pesto te kunnen eten. Nu niet meer uit een zakje. Maar ik vind dit recept niet moeilijk. Daarom hoog tijd om ons recept van pasta pesto te delen: het is vegan en glutenvrij. Ons lieve koksmaatje Janneke deed gezellig mee met het koken 

Ingrediënten voor 2 personen
- 2 plantaardige groenteburgers
- 400 gram macaroni groenten
- 1 potje groene pesto vegan; bijvoorbeeld van het huismerk Jumbo
- 120 gram glutenvrije pasta; ik gebruik hier de pasta penne van Sam Mills, te koop bij Dirk van den Broek, Jumbo en online
Bereiding
- kook de pasta volgens de verpakking en laat het even na-garen
- snijd de plantaardige burgers in stukjes
- vul een hapjespan of wok met een eetlepel pesto en een scheut water
- zet de pan op hoog vuur en wok daarin de stukjes burger
- voeg aan de pan de groenten toe, en zet na een paar minuten het vuur laag
- zodra de pasta klaar is; giet het water af en doe de pasta in een schaal
- roer door de pasta een paar eetlepels pesto, de hoeveelheid is naar smaak
- roer de pasta pesto nog een paar minuten mee in de pan