Verse friet uit de oven



Morgen is het Moederdag. Hoe leuk en lekker om dan friet op tafel te zetten! Of noemen jullie het patat?

Bij de kinderen op mijn werk kan deze vraag levendige discussies geven. Want iedereen heeft zijn favoriet mét een mooie reden. Wat nauwelijks discussies geeft is de vraag wat de kinderen het lekkerst vinden om te eten. Daarbij scoren friet en patat heel hoog. Daarom vandaag een lekker recept om zélf friet (of patat) te maken 😋

Ik maakte deze verse friet op de volgende manier, met hulp van Janneke 😻


Ingrediënten

- vastkokende aardappelen, de hoeveelheid is naar smaak
- kruiden naar smaak, wij kiezen voor: rozemarijn, kerrie, kurkuma en komijn

Bereiding

- was de aardappelen, verwijder de lelijke stukjes en snijd ze in frieten. Schillen is niet nodig
- kook de aardappelen voor: 7 minuten in een magnetron op vol vermogen
- verwarm de oven voor op 200 graden
- kruid de voorgekookte aardappelen, olie is niet nodig
- bak de gekruide aardappelen in de oven: 30 minuten op 200 graden


Lekker met een plantaardige schnitzel en rauwkost 💚

Tip voor een lekkere plantaardige mayonaise: Mayolijn van Remia, te koop in de meeste supermarkten 💚