Wist je dat soepen vaak gluten bevatten? 

Gluten is een mengsel van eiwitten dat voorkomt in tarwe, gerst, rogge, spelt en gort. Je kunt het bij veel voedingsmiddelen als bindmiddel gebruiken. Ideaal omdat het een natuurlijke stof is. Maar niet zo ideaal als je niet tegen gluten kunt.
Gelukkig zijn er genoeg recepten voor een makkelijke glutenvrije soep. Zoals deze Maaltijd-Kaassoep. Hij is niet alleen glutenvrij, maar ook plantaardig. Ik vind deze soep erg lekker, en maak hem regelmatig. Mocht je dit ook willen proberen? Hieronder vind je mijn recept. Je kunt de ingrediënten natuurlijk aanpassen aan jouw smaak en wat je in huis hebt 

Aanvullingen bij dit recept:



Ingrediënten voor 4 grote porties
- 2 plantaardige burgers: ik kies hier voor de plantaardige groenteburgers van Vivera
- 1 paprika
- 1 pak courgette pasta
- 1 pakje plantaardige kaas: ik kies hier voor de plakken van het huismerk Jumbo
- gedroogde kruiden: oregano
- verse kruiden: peterselie
- 120 gram glutenvrije pasta; ik gebruik hier de pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online
Bereiding
- vul een soeppan met een laagje water en oregano
- breng de pan aan de kook
- zodra het water kookt: voeg de glutenvrije pasta toe en laat het op een laag vuur staan
- snijd de plantaardige burgers in blokjes
- was de paprika en snijd hem in kleine stukjes
- was de bieslook en snijd het fijn
- snijd de plantaardige kaasplakken in reepjes
- roer de gesneden ingrediënten bij de pasta en voeg de courgette pasta toe
- voeg naar smaak eventueel nog oregano toe
- laat de soep in ongeveer 10 minuten lekker warm worden