Zomerse kaassoep - vegan en glutenvrij


Wil je met dit warme weer niet te lang in de keuken staan en houd je wel van een warm gerecht? Dan kan ik deze zomerse kaassoep van harte aanbevelen. De groente in deze soep is taugé. En daardoor blijft de soep niet alleen lekker 'licht', hij staat ook binnen een kwartier op tafel!
In deze blog deel ik mijn favoriete recept. Deze kaassoep is vegan en glutenvrij 🌱
Ik maakte deze soep met onze lieve koksmaatjes Janneke 😽, Sofie 😽 en Zusje 🐹
Wil jij hem ook proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😋



Ingrediënten voor 4 porties

- 1 pakje plantaardige plakken kaas
- 300 gram taugé
- verse bieslook
- kerrie en oregano
- 120 gram glutenvrije pasta

In dit recept kies ik voor de plantaardige kaas van Jumbo.
Als glutenvrije pasta kies ik voor de pasta penne van Sam Mills.
Je vindt de pasta van Sam Mills bij Dirk van den Broek, Jumbo en online.


Bereiding

- breng een pan water aan de kook
- was de bieslook en snijd of knip die fijn
- was de taugé
- snijd de plantaardige kaas in repen
- zodra het water kookt: doe de pasta, gedroogde kruiden en 1/3 deel van de bieslook in de pan
- laat het geheel staan op laag vuur
- voeg na 5 minuten de taugé, plantaardige kaas en 1/3 deel van de bieslook toe
- laat het geheel nog 5 minuten staan

Gebruik de overige bieslook als garnering 🌿