Kofta met linzen - vegan

 



Wist je dat linzen veel ijzer bevatten? In 100 gram linzen zit 3,3 mg ijzer. Ter vergelijking: in 100 gram biefstuk zit 2 mg ijzer.
Ik vind linzen ideale ingrediënten die bij allerlei maaltijden passen. Wij eten ze regelmatig als soep, in de salade of door een curry. Vandaag combineer ik ze met Kofta. En dat doe ik samen met onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie.
Deze maaltijd is vegan 🌱


Ingrediënten voor 2 grote porties

- 1 pak Kofta wereldgerechten (knorr)
- 1 pot linzen
- 1 grote courgette
- 1 paprika
- 1 klein potje tomatenpuree


Bereiding

- breng een pan water aan de kook, en kook de kofta rijst in 10 minuten
- was de courgette en paprika, en snijd ze in stukjes
- maak een kruidensaus met 200 ml water, de kruiden uit het pak en de tomatenpuree
- zet een wok of hapjespan op het vuur met een deel van de kruidensaus
- voeg de gesneden groenten toe en zet het vuur hoog
- spoel de linzen in een vergiet en roer ze mee in de pan
- voeg de rijst en de rest van de kruidensaus toe
- laat het geheel nog even staan op laag vuur