Maken jullie weleens soep? 👩🏼🍳
Ik ben er dol op. Mijn favoriet was altijd tomatensoep, tot ik de kaassoep ontdekte. Hoog tijd voor een combinatie: Tomaten-Kaassoep. Dit recept is plantaardig en glutenvrij.
Samen met Janneke maakte ik een lekkere lunch op de volgende manier. Je kunt de ingrediënten en hoeveelheden aanpassen aan wat je in huis hebt en hoeveel trek je hebt 😋
Ingrediënten voor 4 lunches
- 1 pakje plantaardige plakken kaas 'met tomaat en oregano': huismerk Albert Heijn
- 1 grote tomaat
- 1 klein blikje tomatenpuree
- gedroogde kruiden: Provençaalse kruiden en kerrie
- verse kruiden: bieslook en basilicum
- 100 gram glutenvrije pasta: Pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online
Bereiding
- vul een kom met een scheut water, de gedroogde kruiden en de tomatenpuree
- roer alle ingrediënten door elkaar
- was en snijd de verse kruiden
- was en snijd de tomaat
- roer de gesneden verse kruiden en tomaat mee in de slaschaal
- doe het mengsel in een pan water en breng die aan de kook
- snijd de plantaardige kaas in reepjes
- zodra het water kookt: voeg de reepjes kaas en pasta toe aan de pan
- zet de warmtebron uit en laat de pan nog 10 minuten staan