Pizzabodem van kikkererwtenmeel - vegan en glutenvrij

 


De kinderen op mijn werk weten het zeker: het lekkerste eten is patat, pannenkoeken en pizza 🍕
En ik ben het met hen eens. Als wij vroeger lekker en makkelijk wilden eten, dan deden we vaak een kant-en-klare pizza in de oven. Maar de laatste jaren ging dat bij ons niet meer zo automatisch. We werden niet alleen veganist, we merkten ook dat we minder goed tegen bepaalde ingrediënten kunnen. Zoals gluten, gist en olie. In veel kant-en-klare pizza's zit vaak wel één van die stoffen. Gelukkig is het niet moeilijk om zélf een pizza te maken. Voel je je een kluns in de keuken? Ik beloof je dat je weinig moeite zult hebben met dit recept! 👩🏼‍🍳

Vandaag deel ik ons recept voor een pizzabodem. Hij wordt gemaakt van kikkererwtenmeel en is vrij van dierlijke ingrediënten, gluten, gist en olie. Je kunt hem beleggen met wat je maar lekker vindt én wat past bij jouw eetstijl. 
Bij het maken van deze bodem werd ik geholpen door onze lieve koksmaatjes Janneke 😽 en Zusje 🐹
Mocht je dit recept ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😋



Ingrediënten voor 2 pizzabodems

- 200 gram Kikkererwtenmeel
250 ml water 
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden

 
Bereiding

- doe het Kikkererwtenmeel in een beslagkom
- roer de kruiden door het meel
- roer in kleine beetjes het water door het meel
- laat het beslag 20 minuten staan, het blijft zacht

- bereid de toppings voor waarmee je de pizzabodem wilt beleggen

- verwarm de oven voor op 200 graden
- leg twee vellen bakpapier op een ovenschaal
- giet het beslag op de ovenschaal
- bak het beslag in de oven: 15 minuten op 200 graden

- haal de ovenschaal uit de oven
- vul de bodem met de toppings
- bak de pizza in de oven: 15 minuten op 200 graden