Dit vind ik een lekkere maaltijd die niet moeilijk is. Hij past zowel in een vegan- als glutenvrije levensstijl. Ik maakte hem met hulp van onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie op de volgende manier. Je kunt de ingrediënten aanpassen aan wat je lekker vindt en aan wat je in huis hebt.
Mocht je deze maaltijd ook gaan maken? Dan wens ik je veel plezier een smakelijk eten

Ingrediënten voor 3 personen
- 700 gram aardappelen; geschild, in stukjes en voorgekookt
- 1 pakje tempeh ketjap; huismerk Albert Heijn
- 250 gram champignons
- 300 gram worteltjes
- 300 gram sperziebonen
- Provençaalse kruiden; tijm, marjolein, rozemarijn, bonenkruid, oregano, basilicum, peterselie en/of salie
Bereiding
- doe de tempeh in een schaal en voeg wat water toe
- maak de champignons schoon, snijd ze in plakken en doe ze bij de tempeh
- laat de schaal even staan zodat de champignons de marinade kan opnemen
- was en snijd de worteltjes
- was en snijd de sperziebonen
- kook de worteltjes en sperziebonen in 10 minuten beetgaar
- wok het mengsel van tempeh en champignons op hoog vuur
- voeg wat water en de kruiden toe
- voeg de aardappelen toe
- voeg tot slot de gekookte worteltjes en sperziebonen toe