Preppen: rijstmaaltijd met bonen en plantaardige kipstukjes


 

We gaan weer preppen! Oftewel iets koken om later op te eten. Ik vind dat ideaal. Je hebt dan altijd een maaltijd achter de hand voor als je weinig tijd (of zin) hebt om te koken 👩🏼‍🍳

Samen met Janneke bereid ik vandaag een rijstmaaltijd voor. Als vleesvervangers gebruiken we chilibonen en plantaardige kipstukjes. Ons recept vind je hieronder. Maar je kunt het natuurlijk aanpassen aan wat je in huis hebt en lekker vindt.
Mocht je dit recept ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😋


Ingrediënten voor 4 personen

- 240 gram pandanrijst
- 2 potten chilibonen
- 2 pakjes plantaardige kipstukjes
- 500 gram sperziebonen
- 300 gram worteltjes
- 1 klein potje tomatenpuree
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie en oregano


Bereiding

- vul een kom met de tomatenpuree, kruiden en een scheut water
- roer chilibonen en de plantaardige kipstukjes mee in de kom
- laat het mengsel even intrekken 

- breng een pan water aan de kook en voeg de rijst toe aan het kokende water
- haal de pan van de warmtebron, en laat het met een dichte deksel 10 minuten staan
- verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze doormidden
- snijd de worteltjes in stukjes
- was de sperziebonen en worteltjes
- breng een pan water aan de kook, en voeg de sperziebonen en worteltjes toe aan het kokende water
- haal de pan van de warmtebron, en laat het met een dichte deksel 10 minuten staan

- doe het mengsel van tomatenpuree, chilibonen en kipstukjes in een wok of hapjespan
- verwarm de pan op hoog vuur en zet het vuur na 5 minuten lager
- voeg na nogmaals 5 minuten de gekookte rijst en groenten toe 
- roer het geheel nog even door elkaar en verdeel de rijstmaaltijd dan over 4 diepvriesbakjes
- noteer op de bakjes de datum en inhoud van het bakje


In de koelkast is deze maaltijd 3 dagen houdbaar.
In de vriezer is deze maaltijd 3 maanden houdbaar.