Kerstdiner - Kerstkrieltjes met vegan filetstukjes en rauwkost



Nog even, dan is het kerstfeest 🎄

Samen met Janneke maakte ik een feestelijke maaltijd die helemaal plantaardig is. Je vindt het recept hieronder. Mocht je het ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 💚❤
Fijne dagen en veel liefs 😽😘



Ingrediënten voor 2 personen

- 400 gram voorgekookte krieltjes
- 1 pak vegan filetstukjes, merk Garden Gourmet
- rauwkost; wij kiezen voor een zak gemengde salade en tuinkers
- mosterd dille dressing, merk Hela
- een handje walnoten
- 2 augurken
- kruiden; rozemarijn, kerrie, kurkuma en komijn


Bereiding

Gebruik je bij dit recept verse rozemarijn? Begin dan met het wassen van de rozemarijn. Haal de naalden van het stokje en knip de naalden fijn

- verwarm de oven voor op 200 graden
- halveer de krieltjes en roer de kruiden er doorheen
- doe een vel ovenpapier op een ovenschaal, en leg de gekruide krieltjes hierop
- bak de krieltjes in de oven; 18 minuten op 200 graden

- was de sla 
- was de tuinkers en knip die fijn
- maak de walnoten fijner 
- snijd de augurken in kleine stukjes
- roer deze ingrediënten door elkaar, in een kom, met wat dressing

- als de krieltjes 18 minuten in de oven staan, voeg dan de filetstukjes toe aan de ovenschaal
- laat de krieltjes en filetstukjes nog 5 minuten in de warme oven staan


Lekker met wat vegan mayonaise (zoals Mayolijn van Remia), ketchup en/of mosterd.