Nog even, dan is het kerstfeest
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram voorgekookte krieltjes
- 1 pak vegan filetstukjes, merk Garden Gourmet
- rauwkost; wij kiezen voor een zak gemengde salade en tuinkers
- mosterd dille dressing, merk Hela
- een handje walnoten
- 2 augurken
- kruiden; rozemarijn, kerrie, kurkuma en komijn
Bereiding
Gebruik je bij dit recept verse rozemarijn? Begin dan met het wassen van de rozemarijn. Haal de naalden van het stokje en knip de naalden fijn
- verwarm de oven voor op 200 graden
- halveer de krieltjes en roer de kruiden er doorheen
- doe een vel ovenpapier op een ovenschaal, en leg de gekruide krieltjes hierop
- bak de krieltjes in de oven; 18 minuten op 200 graden
- was de sla
- was de tuinkers en knip die fijn
- maak de walnoten fijner
- snijd de augurken in kleine stukjes
- roer deze ingrediënten door elkaar, in een kom, met wat dressing
- als de krieltjes 18 minuten in de oven staan, voeg dan de filetstukjes toe aan de ovenschaal
- laat de krieltjes en filetstukjes nog 5 minuten in de warme oven staan
Lekker met wat vegan mayonaise (zoals Mayolijn van Remia), ketchup en/of mosterd.