Supersnelle pizza - vegan en glutenvrij



Ben je op zoek naar een feestelijk gerecht dat snel op tafel staat, en ook plantaardig en glutenvrij is? Dan kunnen we deze supersnelle pizza van harte aanbevelen. Hij staat binnen 20 minuten op tafel. En wij vinden hem erg lekker! 🍕

We maken deze pizza met de bodem van Schär: de producten van Schär zijn glutenvrij  https://www.schaer.com/nl-nl
Je vindt ze in meerdere supermarkten, zoals Albert Heijn, COOP, Deen, Dekamarkt, Dirk van den Broek, Hoogvliet en de Plus. De bodem is zowel in de oven als in een hapjespan te bereiden 👩🏼‍🍳


Ingrediënten

- Een pizzabodem van Schär 

Je kunt de pizza naar smaak beleggen. Wij kiezen hier voor de volgende toppings:
- witte bonen in tomatensaus
- groene olijven
- plantaardige kaas ('met tomaat en oregano', huismerk Albert Heijn) 
- oregano


Bereiding

Bereiding in de oven:
- warm de oven voor op 210 graden
- halveer de olijven
- snijd de kaasplakken in grote stukken
- beleg de pizza met de witten bonen, olijven en kaas
- strooi de oregano over de pizza
- bak de pizza in de voorverwarmde oven in 8 tot 10 minuten
- de pizza is klaar zodra de bovenlaag is gesmolten

Bereiding in de hapjespan:
- halveer de olijven
- snijd de kaasplakken in grote stukken
- beleg de pizza met de witten bonen, olijven en kaas
- strooi de oregano over de pizza
- zet de pan op het vuur, wij gebruiken geen olie
- bak de pizza in de pan in 8 tot 10 minuten, begin met hoog vuur en zet het na een paar minuten lager
- de pizza is klaar zodra de bovenlaag is gesmolten