Krieltjes met plantaardige kip - budgetproof en vegan


 

Kies je voor gezonde voeding? Of mag je bepaalde ingrediënten niet eten? Er zijn gelukkig een heleboel recepten met ingrediënten uit de supermarkt en waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt. 

Terwijl Janneke geniet van de warme klep van de vaatwasser, deel ik hier ons diner voor vanavond. Hij is plantaardig en 1 portie kost minder dan € 2,00. Hieronder het recept, inclusief de kosten van de ingrediënten 👩🏼‍🍳💚


Ingrediënten voor 4 personen, allemaal afkomstig van Dirk van den Broek

- 500 gram sperziebonen: € 1,50
- 300 gram wortels: in de aanbieding voor € 0,79
- 2 grote trostomaten: € 0,56
- 250 gram champignons: € 1,09
- 1 blik rode kidneybonen: € 0,54
- 1 pakje Vivera plantaardige kipstukjes: in de aanbieding voor € 1,69
- 2 pakjes minikrieltjes á 450 gram: € 1,38

- kruiden: kurkuma, komijn, oregano, rozemarijn en kerrie

Totaalprijs: € 7,55
We maken hier 4 maaltijden van á € 1,88 per maaltijd


Bereiding

- was en snijd de tomaten in grove stukken, en doe ze in een kom
- maak de champignons schoon en snijd ze in 2 á 4 stukken
- voeg de plantaardige kipstukjes en champignons toe aan de kom
- roer de ingrediënten door elkaar en voeg toe: kurkuma, komijn, oregano en kerrie

- halveer de wortels en was ze
- verwijder de eindjes van de sperziebonen, halveer ze en was ze
- kook de wortels en sperziebonen in 6 minuten beetgaar
- spoel de kidneybonen met ruim water

- doe in een hapjespan of wok: een scheut water, rozemarijn en kerrie
- zet de pan op hoog vuur en wok hierin de krieltjes
- voeg het tomatenmengsel toe en wok het nog een minuut of 5
- zet het vuur laag en voeg de gekookte groenten met kidneybonen toe
- laat de maaltijd nog een paar minuten staan