Ruim een jaar geleden kreeg ik de vraag, of ik recepten ken die vegan (plantaardig) én glutenvrij zijn. Tot dat moment had ik me niet eerder verdiept in glutenvrije voeding. En de combinatie met vegan voeding leek me lastig.
Inmiddels eet ik vegan en zo min mogelijk gluten. Vegan omdat ik niet wil bijdragen aan dierenleed. En minder gluten vanwege mijn gezondheid. En voor mij valt dit mee. Natuurlijk moet je eerst uitzoeken welke producten vrij zijn van gluten en dierlijke ingrediënten. Maar in mijn ogen blijven er genoeg producten over waarmee je lekker kunt koken, die betaalbaar zijn en die je gewoon vindt in de supermarkt.
Inmiddels eet ik vegan en zo min mogelijk gluten. Vegan omdat ik niet wil bijdragen aan dierenleed. En minder gluten vanwege mijn gezondheid. En voor mij valt dit mee. Natuurlijk moet je eerst uitzoeken welke producten vrij zijn van gluten en dierlijke ingrediënten. Maar in mijn ogen blijven er genoeg producten over waarmee je lekker kunt koken, die betaalbaar zijn en die je gewoon vindt in de supermarkt.
Vandaag deel ik een feestelijk recept. Het is vegan en glutenvrij, en ik maakte het op de volgende manier. Mocht je dit ook gaan maken, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 

NB. Toen ik de taco's voorbereidde, genoot Janneke van de warme was die net uit de droger was gekomen (zie de foto linksboven) 

Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak á 12 tacoschelpen; in dit recept gebruik ik die van het huismerk Jumbo
- 2 blikken chilibonen; wij vinden die van het huismerk Albert Heijn het lekkerst
- plantaardige strooikaas; verkrijgbaar bij bijna alle supermarkten
- rauwkost; 1 ijsbergsla, 1 zakje Julienne worteltjes, 4 augurken en wat tuinkers
- mosterd dille dressing, bijvoorbeeld van het merk Hela
- eventueel een rode saus, zoals milde tacosaus
Bereiding
- haal de tacoschelpen uit de verpakking en zet het rooster klaar bij de airfryer
- was de ijsbergsla en snijd hem fijn
- was de Julienne worteltjes
- snijd de augurken in kleine plakjes
- doe de rauwkost in een schaal en roer er een scheut mosterd dille dressing door
- verwarm de airfryer voor; in 3 minuten naar 180 graden
- zet de plantaardige strooikaas en eventueel de rode saus op tafel
- bak de taco's in de airfryer; 5 á 6 minuten op 180 graden
- verwarm de chilibonen
- serveer de taco's, chilibonen en salade los van elkaar