Tomaten-Kaassoep (2) - vegan en glutenvrij


Vandaag maakte ik een nieuwe versie van onze Tomaten-Kaassoep. Net als het eerste recept is deze soep plantaardig en glutenvrij. De nieuwe versie vind ik nóg makkelijker om te maken, en erg lekker. Genoeg redenen dus om hem te delen 🍅👩🏼‍🍳
Ik maakte de soep samen met Janneke op onderstaande manier. Je kunt de ingrediënten aanpassen aan wat je lekker vindt en hoeveel trek je hebt. Mocht jij hem ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😽😘
 


Ingrediënten 

- plantaardige strooikaas: zoals de plantaardige rasp het Huismerk Albert Heijn: Terra
- gesneden groenten: ik kies hier voor Italiaanse roerbakgroenten
- 1 grote tomaat
- gedroogde kruiden: oregano, kerrie, cajun en knoflookpoeder
- glutenvrije pasta: zoals de 
Pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online


Bereiding

- vul een pan met een ruime hoeveelheid water en breng die aan de kook
- snijd de tomaat in grove stukken
- zodra het water kookt: voeg de pasta toe en zet het vuur uit
- voeg na 5 minuten de groenten, tomaat, plantaardige strooikaas en de kruiden toe 
- laat het geheel nog 5 tot 10 minuten staan