Diner met tempeh - vegan en glutenvrij



Eten jullie wel eens tempeh? Ik heb het als kind eens op zonder kruiden of marinade. En die smaak maakte zo'n indruk op me, dat ik het jaren niet heb gegeten 
🙊

Een paar jaar terug bracht de Albert Heijn kant en klare blokjes tempeh op de markt, die gemarineerd is in ketjap. In die blokjes herkende ik niks van hoe ik me tempeh herinnerde. En het maakte me enthousiast om uit te gaan zoeken, of we zelf ook een lekkere marinade kunnen maken. Eén van de marinades die wij erg lekker vinden, is met tomatenpuree en kerrie. Vandaag deel ik ons recept 👩🏼‍🍳

Mocht je het ook gaan proberen, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 😋



Ingrediënten voor 2 personen

- 1 blok tempeh
- 120 gram rijst; wij kiezen hier voor basmatirijst
- 300 gram broccoli
- 10 gram wortels
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 pak tomatensap
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie, oregano, sesamzaadjes


Bereiding

- snijd de tempeh in blokjes
- doe de tomatenpuree in een schaal en voeg een scheut tomatensap toe
- voeg de kruiden toe: kurkuma, komijn, kerrie, oregano, sesamzaadjes
- roer de tempeh door de kruiden, voeg naar smaak meer tomatensap en/of kruiden toe
- laat de tempeh minimaal 1 kwartier staan in deze marinade

- snijd de broccoli en de wortels in stukjes
- was de groenten en kook ze in 10 minuten
- kook de basmatirijst in 8 tot 10 minuten
- bak gemarineerde tempeh in een wok of hapjespan, in 5 tot 8 minuten, op middelhoog vuur


Lekker met wat mosterd, ketchup en/of plantaardige mayonaise